HjemSideoversigtPrint Version
Tofko.com / Udtalelser / Jacob Rantzau
       

Jacob Rantzau, Billedkunstner, Danmark

Jacob Rantzau der arbejder på en Studium Maxi QG

I 2009 erhvervede Jacob Rantzau en Studium Maxi QG til sit atelier ”Ask” i Kattrup, syd for Skanderborg. Jacob Rantzaus primære medie er maleriet, og han er kendt og anerkendt for sine enorme oliemalerier. I sit arbejde med grafikken befinder han sig i et noget mindre format og i et ganske anderledes medie.

"Jeg anskaffede mig min Tofko presse, for at komme tættere på det gamle håndværk i kunsten. Når jeg arbejder med ætsning og akvatinte, bliver håndværket sat på prøve hver gang, for det er kun nogle ganske få rettelser, man kan udføre igennem processen. Så det byder på en del nederlag, men når alt klapper er følelsen enorm”, forklarer Jakob Rantzau.

Jacob Rantzau trykker på sin Tofko presse

"Selve trykket på maskinen, holder jeg også enormt meget af, den er en fin kontrast til maleriet, fordi processen er så låst fast i rutine, for at hvert tryk skal kunne blive af samme kvalitet."

"Jeg synes, Tofko pressen er meget stabil i sit tryk, og super nem med sit quick-lift”, fortæller Jacob Rantzau.

Kobbertryk lavet af Jacob Rantzau på TofKo grafikpresse

Nedenfor ses værker, hvor Jacob Rantzau har arbejdet med processen fra hårdgrundsætsning til akvatinte på sin TofKo presse. Værkerne "Love act" (det med manden) og "Life is old, but it is always new" (det med kvinden) stammer begge fra udstillingen "You can't hold back spring" fra 2011.

Læs mere om Jacob Rantzau på hans hjemmeside: www.jacobrantzau.dk

Tryk lavet af Jacob Rantzau på sin Tofko press
GrafikpresserLitopresserReliefpresserInfoUdtalelserForhandlereWebshopKontaktLinks